Preinscripció i matrícula de NOU alumnat – 2024/2025

Qui pot matricular-se?

Per poder accedir als ensenyaments reglats de les Escoles Oficials és requisit imprescindible tenir 16 anys o complir-los l’any en què es comencin els estudis.

També hi poden accedir les persones més grans de 14 anys, o que els compleixen l’any que comencen els estudis, si volen estudiar un idioma diferent a la primera llengua estrangera cursada a l’ESO.

Té la consideració d’alumnat nou:

  • L’alumnat que accedeix per primer cop a l’EOI Garraf
  • L’alumnat que comença un segon idioma.
  • L’alumnat que ha perdut la oficialitat i vol tornar a matricular-se.
  • L’alumnat provinent d’una altra EOI.
  • L’alumnat lliure que vol passar a fer un curs oficial reglat.
  • L’alumnat que ha fet un curs d’estiu en una EOI i vol passar a fer un curs oficial reglat.

Dates de preinscripció

La preinscripció és un tràmit obligatori per accedir com alumnat nou a l’EOI Garraf. S’haurà de fer telemàticament des del dilluns 2 de setembre (a partir de les 12.00h) i fins al dilluns 9 de setembre de 2024 (fins a les 15.00h).

La preinscripció ha de fer-se per via telemàtica. S’ofereixen els idiomes alemany i anglès.


Teniu tres possibilitats de preinscripció:

  • NIVELL A1: Si NO es tenen coneixements de l’idioma i es vol començar des de zero. Principiants absoluts.

Caldrà preinscriure’s telemàticament des del dilluns 2 de setembre (a partir de les 12.00h) i fins al dilluns 9 de setembre de 2024 (fins a les 15.00h). Triar el nivell A1 de l’idioma, el centre i l’horari desitjats. Llavors haureu d’esperar fins al 16 de setembre per tornar a accedir a l’aplicatiu, consular els resultats de l’assignació de places i, si escau, fer la matrícula.

  • PROVA D’ANIVELLAMENT: Si es tenen coneixements de l’idioma i no es disposa d’un certificat de nivell, o bé si es disposa d’un certificat que NO apareix com a reconegut a la llista d’acreditacions del MERC.

Caldrà preinscriure’s telemàticament des del dilluns 2 de setembre (a partir de les 12.00h) i fins al dilluns 9 de setembre de 2024 (fins a les 15.00h) i fer la prova d’anivellament. A partir del 13 de setembre cal consultar el resultats de la prova i triar horari. El 16 de setembre caldrà tornar a accedir a l’aplicatiu, consular els resultats de l’assignació de places i, si escau, fer la matrícula.

  • NIVELLS SUPERIORS AL NIVELL A1: NOMÉS si s’ha aprovat el nivell anterior en una Escola Oficial d’Idiomes o bé si s’està en possessió d’un certificat de l’idioma acceptat a la llista d’acreditacions del MERC.

Feu la preinscripció directament al nivell al qual us dona accés el certificat. Envieu còpia del document mitjançant l’aplicatiu de preinscripció per a la seva validació i feu la tria horària. Caldrà llavors esperar fins al 16 de setembre per tornar a accedir a l’aplicatiu, consular els resultats de l’assignació de places i, si escau, fer la matrícula.

Podeu consultar el llistat de certificats que acrediten una determinada competència lingüística d’acord amb el Marc Europeu Comú de Referència (MERC) en aquest enllaç.


Proves d’anivellament – Alemany i anglès

  1. Només per a les persones que hagin triat aquest possibilitat. La prova d’anivellament es farà de forma telemàtica, NO presencialment. Podreu accedir-hi a aquesta prova en línia des del mateix aplicatiu de preinscripció. La durada prevista de la prova és de dues hores.
  2. Cal fer la preinscripció per la prova entre les 09.00h del dia 2 de setembre i les 15.00 del dia 9 de setembre de 2024.
  3. La prova podrà fer-se en qualsevol moment fins a les 17.00h del dia 12 de setembre de 2024.
  4. Consulta dels resultat de la prova d’anivellament i tria d’horari: de les 18.00h del 13 de setembre fins les fins a les 10.00h del 16 de setembre de 2024.

Matrícula – Alemany i anglès

  1. Sorteig per a l’assignació de places: dilluns 16 de setembre de 2024. Consulta de resultats a partir de les 18.00h.
  2. Matrícula telemàtica: de les 18.00h del 16 de setembre fins les fins a les 23.59h del 18 de setembre de 2024.

Matrícula – Llistes d’espera

Matriculació telemàtica de la llista d’espera fins a exhaurir les places acants:  divendres 20 de setembre de 2024 a partir de les 12.00h (anglès) o dissabte 21 de setembre de 2024 (alemany). La matrícula d’ambdós idiomes es tancarà a les 23.59h del diumenge 22 de setembre.


Pagament de la matrícula

L’aplicatiu us facilitarà tres maneres de fer el pagament de la matrícula i el material:

  1. Amb targeta de crèdit/dèbit de qualsevol entitat.
  2. Els clients de CaixaBank poden fer el pagament online a través del servei Línia Oberta.
  3. Podeu imprimir-vos el resguard de matrícula i fer efectiu els imports a qualsevol caixer automàtic de CaixaBank, en el termini de 24h a partir de la formalització de la matrícula telemàtica. Cal fer dos pagaments, corresponents a cada un dels dos codis de barres del resguard. No cal retornar el document de pagament al centre.

Recordeu que, si s’escau, haureu d’aportar la documentació necessària per formalitzar la matrícula.

  • Si teniu dret a una reducció o exempció del preu de la matrícula (carnet de família nombrosa o monoparental, discapacitacions…) Haureu d’enviar  el document en vigor que ho justifiqui i que dependrà de cada cas.
  • Només el menors de 16 anys. Heu d’aportar el certificat del centre on es cursa l’ESO que informi de la primera llengua estrangera que estudia o bé una fotocòpia compulsada del llibre d’escolaritat on consti la llengua estrangera que estudia. No està permès estudiar la mateixa llengua estrangera a l’ESO i l’EOI.

Taxes i preus públics

Podeu trobar la informació sobre les taxes i preus públics de matricula, així com les bonificacions i exempcions generals que s’hi apliquen, en aquests enllaços del Departament d’Educació:

Caldrà afegir també un preu públic de 30€ en concepte de serveis d’accés a la plataforma i materials didàctics dels ensenyaments d’idiomes. La matrícula no es considera finalitzada fins a l’abonament d’aquests dos conceptes.


Com matricular-me? Guia de matricula pas a pas.

En aquest enllaç teniu una guia detallada del procés de preinscripció i matriculació, amb instruccions pas a pas i captures de pantalla de l’aplicatiu.


Enllaç informatiu i infografia.

  • Des d’aquest enllaç podeu accedir a la total la informació sobre la preinscripció a les Escoles Oficials d’Idiomes del Departament d’Educació
  • També podeu descarregar-vos una infografia amb l’itinerari de matrícula.