Voluntariat per la llengua

Vols practicar el català o ajudar a practicar-lo?

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. L’EOI Sabadell és una entitat adherida a aquest programa de parelles lingüístiques.

Aquest programa es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i per videotrucada. En tots dos casos, has de ser major d’edat, disposar d’un mínim d’una hora a la setmana durant 10 setmanes i tenir ganes de parlar.

Inscriu-te a https://www.vxl.cat/ i l’equip de professionals del VxL t’assignarà la parella lingüística i et donarà el suport que necessitis durant les trobades.

El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 150.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, que és gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).  El CPNL actua per compte de la Direcció General de Política Lingüística, responsable del programa VxL, per al tractament de les dades de caràcter personal necessàries per a la gestió de les activitats del VxL.