L’equip i la comunitat educativa

Atenció al públic

Administrativa: Ana Maria Parra (aparra5@xtec.cat)

Conserge: Jaume Sala

Bibliotecària: Montserrat Garcia (biblioteca@eoifigueres.cat)

Equip directiu

Director: Joan Solanich (jsolanic@xtec.cat) (Perfil professional aquí)

Cap d’estudis: Estelle Girard (egirard@xtec.cat) (Perfil professional aquí)

Secretària: Natàlia Verdalet (nverdale@xtec.cat) (Perfil professional aquí)

Coordinadors

Cap del departament d’alemany: Verena Roth (vroth@xtec.cat)

Cap del departament d’anglès: Marta Pérez (mpere838@xtec.cat)

Cap del departament de català: A determinar

Cap del departament de francès: Estelle Girard (egirard@xtec.cat)

Coordinadora digital: Nathalie Le Bris (nlebris@xtec.cat)

Coordinadora de qualitat: Nathalie Le Bris (nlebris@xtec.cat)

Coordinadora de riscos laborals: Verena Roth (vroth@xtec.cat)

Coordinadora de coeducació, convivència i benestar: Natàlia Verdalet (nverdale@xtec.cat)

Professorat departament alemany

  • Agustí González (agonz182@xtec.cat)
  • Verena Roth (vroth@xtec.cat)

Professorat departament anglès

  • Albert Adroer (aadroer@xtec.cat)
  • Eva Boadas (eboadas@xtec.cat)
  • Marta Pérez (mpere838@xtec.cat)
  • Natàlia Verdalet (nverdale@xtec.cat)

Professorat departament català

  • A determinar

Professorat departament francès

  • Estelle Girard (egirard@xtec.cat)
  • Nathalie Le Bris (nlebris@xtec.cat)
  • Alba Leroy (aleroy@xtec.cat)
  • Joan Solanich (jsolanic@xtec.cat)

CONSELL ESCOLAR

El Consell Escolar és l’òrgan de participació de la comunitat educativa que s’encarrega del control i gestió de l’escola, amb funcions de seguiment i avaluació de la programació i de les activitats que es duen a terme a L’EOI de Figueres. Els representants del sector alumnat al Consell Escolar de l’escola són:

Maria Teresa Comas Salido (mtcomas2013@gmail.com)  

Montserrat Serrat Clausell (serratclausell@gmail.com)

Josep Lluís Tejeda Martínez (jtejeda@xtec.cat)

(Podeu fer-los arribar els vostres comentaris o suggeriments a les seves bústies de correu)

Acords del darrer consell escolar (14/06/2024):

1.- Es revisen els acords previs i s’aprova l’acta anterior.

2.- Es presenta el calendari escolar per al curs 2024-2025. L’inici de les classes serà el 23/24 de setembre i el final de curs el 21/22 de maig (excepte alemany que acabaran el 2/3 de juny). Hi haurà 6 dies de lliure disposició (4 + 2 festes locals que cauen en dies no lectius):

  • 1r trimestre: 31 octubre i 4 novembre
  • 2n trimestre: 3 i 4 de març
  • 3r trimestre: 30 abril i 2 maig

Aquests dies coincideixen amb els elegits pel consell escolar municipal. Es procedeix a fer la votació del calendari amb 8 vots a favor. S’aprova el calendari escolar.

3.- Pel que fa a l’oferta de grups i idiomes, el curs 2024-2025 hi haurà tres novetats:

  • Recuperació B1 semipresencial d’anglès
  • C2.2 d’anglès
  • 1 C1 i 3 C2 de català en modalitat semipresencial (un dels C2 es farà dijous al matí de 10-12h)

Passarem de 27 a 32 grups (Anglès 15, Francès 9, Alemany 4 i Català 4). En funció de les necessitats del departament d’anglès, s’ha pres la decisió de fer un canvi de catàleg. De la plaça vacant que actualment es repartia en mitja per francès i mitja per alemany, s’ha decidit passar la mitja d’alemany a anglès, per la implantació del nivell C2 i per l’augment d’alumnat. Alemany farà 4 grups durant 2 anys (1r, 2n, 3r, 4t el 24/25 i 1r, 2n, 3r, 5è el 25/26). Malgrat l’increment, hem intentat reduir al màxim l’ocupació de les aules gràcies als semipresencials. En l’horari de màxima afluència necessitarem 7 aules. Això permetrà una millor optimització dels espais en el supòsit que haguessin de venir més serveis a l’edifici.

4.- Es presenten els indicadors del curs (1r, 2n i 4t):

– L’ocupació d’anglès enguany està molt per sobre, la de francès també està per sobre i la d’alemany propera a la mitjana.

– Els abandonaments enguany a 1r d’anglès i francès han sigut força alts.

Es fa el balanç dels objectius anuals de la PGAC, dels quals només hi ha l’acció 3 de l’objectiu 3 que no s’ha pogut fer respecte la implantació de l’espanyol per estrangers. S’havia valorat fer-ne un curs d’estiu, però amb la incertesa respecte l’edifici es va desestimar. El Director informa que l’alumnat de francès ha fet una petició per tal que es pugui fer el C2 de francès a Figueres donada la proximitat geogràfica, però no hi ha hagut resposta. De moment no hi ha cap EOI a Catalunya que imparteixi aquest nivell.

5.- Es revisen els criteris de validació de proveïdors. Es validen tots els proveïdors.

6.- El Director fa una síntesi de les darreres reunions.

– Reunió amb ST de Girona (09/05): Es va plantejar una negociació que s’havia fet amb l’Ajuntament en base a un estudi que van fer els seus tècnics. Es va calcular una quantitat al voltant de 50.000€ anuals (de 2020 a 2024). El Dept. d’Educació va deduir tot l’import de les inversions fetes per l’edifici i van acordar la quantitat final de 105.000€ que l’EOI haurà de pagar a l’Ajuntament de Figueres. El 2024 es pagaran 30.000€ (15.000€ abans de l’estiu i 15.000€ abans del 31/12). Els 75.000€ restants s’hauran d’abonar durant els anys 2025, 2026 i 2027. El Dept. es va comprometre a fer-nos assignacions singulars per poder fer front als pagaments. Val a dir que no es va convidar a la Direcció de l’EOI a cap de les negociacions. En aquesta mateixa reunió es va comunicar que l’EOI havia d’anar a un institut, ja que l’edifici actual no s’adequa a la normativa i el Dept. d’Educ. no pot pagar obres en edificis que no són de la seva propietat. L’Ajuntament no vol pagar les obres que costen uns 250.000€. Els inspectors de secundària van parlar amb els directors dels instituts de Figueres i el Director de l’EOI també ho va fer. Tots van dir que no volien que l’EOI anés als seus instituts. Posteriorment, es va parlar amb inspecció de l’EOI i, donat que el Director dels ST es troba en funcions actualment, oficiosament ens han dit que no prendran la decisió d’enviar-nos a un institut.

– Reunió amb Alcalde de Figueres i la Regidora d’Educació (05/06): Vam assistir els 3 membres de l’equip directiu. Es va demanar al Sr. Masquef el seu compromís per a què l’escola es quedi a Figueres i en aquest edifici i ens va dir que sí. L’EOI es va mostrar disposada a negociar canvis d’espais i cedir-los si és necessari.

7.- El Sr. Tejeda s’adreça al Sr. Montserrat i li agraeix que s’hagi mostrat favorable a les diferents propostes i que assisteixi a totes les reunions. Expressa també la seva tranquilitat pel fet que hi hagi un compromís explícit de l’Ajuntament que creu ajudarà en les negociacions amb el proper Dept. d’Educació. També agraeix a la Direcció de l’EOI que s’hagi contingut l’alumnat per tal d’evitar la confrontació.

El Sr. Montserrat manifesta que l’Ajuntament sempre ha tingut la intenció i la voluntat de mantenir l’EOI en aquest edifici. Creu i espera que estem en vies d’arribar a un acord. Afirma que l’Administració és lenta, però en 2 o 3 anys pot estar resolt.