SORTIDA “ELS CAMINS DE L’EXILI”

“ELS CAMINS DE L’EXILI”

El passat dissabte 18 de novembre al departament de francès vàrem fer una sortida emmarcada en la setmana cultural que l’escola va celebrar del 13 al 18 de novembre. Aquesta activitat es va realitzar sota la temàtica “Réfugiés de la Guerre civile espagnole et réfugiés actuels”.

Vàrem marxar dissabte al matí camí cap a la Jonquera per visitar el MUME, una visita que tots vàrem trobar molt interessant, tot i la duresa de les imatges i de les explicacions del nostre guia, en David.

Després del MUME, vàrem anar a la Vajol i vam visitar la Mina Canta o d’en Negrín, on es va amagar part del patrimoni artístic del Prado i un tresor amb una gran quantitat de diners. Seguidament, vam pujar fins al Coll de Lli on vàrem poder fer un pícnic, aprofitant el dia esplèndid que ens havia tocat.

Per acabar la tarda, vàrem tornar a agafar els cotxes per anar a terres franceses, al camp de refugiats de Ribesaltes, una esplanada immensa i desoladora al mig de la qual hi ha el memorial, un gran edifici gairebé soterrat, de color de terra, que acull un centre de coneixement i de debat.

Tornàvem cap a casa enmig del vent gèlid, ja gairebé de nit, contents per haver passat el dia junts, coneixent una mica més una part de la nostra història, un relat que, malauradament, forma part de la història de la humanitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>