10 preguntes sobre la preinscripció a l’EOI de Tortosa

1) On i quan puc fer la preinscripció?

En aquest web (https://www.eoidigital.com/eoicat/alumnes/principal.php), del 2 de setembre a les 9h fins al 5 de setembre a les 15h.

2) A partir de quina edat puc estudiar a l’EOI de Tortosa?

A partir dels 14 anys complerts dins de 2019 per a francès i alemany.

A partir dels 16 anys complerts dins de 2019 per a anglès.

3) A quin curs puc accedir?

Directament a primer si no tens coneixements de l’idioma o vols començar de zero. Has de triar “Primer” quan et preinscrius.

A un curs concret si tens el curs anterior aprovat en una EOI (independentment del temps que faci que ho vas aprovar) o si tens un títol que hi doni accés. La llista de títols que donen accés a cursos d’EOI és en aquest web de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, hauràs de triar el nivell al qual vols accedir quan et preinscrius (per exemple, “Quart”) i adjuntar un escanneig del títol que tens per permet accedir-hi.

A qualsevol dels cursos, fent un test de nivell. En aquest cas, quan et preinscrius no tries cap nivell, sinó que esculls l’opció “Test de nivell”. Pots fer aquest test els dies 9,10 i 12 de setembre a les 17h o el 13 de setembre a les 10h.

4) Vull refrescar coneixements. Puc?

Sí! Les persones que ja hagin cursat i superat amb anterioritat cursos de les escoles oficials d’idiomes que condueixen a l’obtenció d’un certificat, i que vulguin actualitzar-ne els coneixements, poden sol·licitar matricular-se en l’últim curs realitzat o en qualsevol dels cursos inferiors, sempre que hagin transcorregut dos cursos des de l’obtenció del certificat.

La sol·licitud per a aquest tipus de matrícula s’ha de presentar al centre una vegada finalitzat el període d’admissió, i només s’admet si existeixen vacants en el curs i l’idioma sol·licitat.

5) Sóc docent. Puc tenir gratuïtat de matrícula?

Sí!  El nou programa PIA+ substitueix el programa Pla d’Impuls de l’Anglès per a professorat (PIA) i inclourà el nivell avançat d’anglès (4t, 5è i C1) i tots els nivells dels altres idiomes.

Els docents que vulguin acollir-se es preinscriuran i matricularan seguint el procediment ordinari, inclòs el pagament de taxes, i podran sol·licitar un retorn d’aquestes si superen el curs.

Amb aquest programa poden gaudir de la gratuïtat dels estudis d’idiomes a qualsevol EOI del territori.

Més informació en aquest enllaç

6) Quant val un curs a l’EOI?

La matrícula ordinària se situa al voltant dels 300 euros per tot el curs i inclou drets d’examen. Hi ha reduccions per família nombrosa o monoparental, per discapacitat, per a víctimes d’actes terroristes … Les taxes i preus públics són en aquest document PDF.

7) Quins certificats puc obtenir?

 

Pots obtenir els següents certificats:

A2 – Superant el 2n curs

B1 – Superant el 3r curs

B2 – Superant el 5è curs

C1 – Superant el curs de C1 (posterior a 5è)

Els drets d’examen estan inclosos en el preu del curs. Els exàmens són al juny.

8) Quan són les classes?

 

Els cursos comencen el 25 de setembre.

Els horaris de classe són en els següents PDF i també a les stories del nostre Instagram (@eoitortosa)

Horaris d’alemany

Horaris d’anglès

Horaris de francès

9) Necessitaré llibres de text? On els puc comprar?

Al nostre web tenim el llistat de llibres de text per a cada curs. Es poden comprar a qualsevol llibreria i també al claustre de l’EOI durant els primers dies de classe.

10) Tinc més dubtes. Com els puc aclarir?

Truca’ns a partir de dimarts, 3 de setembre. 977 44 00 79

Escriu-nos un correu: eoitortosa@xtec.cat

Vine! C/ St. Domènech, 14

Xarxes socials: Facebook, Instagram, Twitter 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>