Prova del sistema d’alertes de Protecció Civil al telèfon mòbil

El passat febrer es va posar en funcionament el sistema d’alertes de Protecció Civil, en compliment de la Directiva 2018/1972, que imposa l’obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d’alerta per situacions d’emergència greu, i que es basen en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada. 

És una eina pensada per traslladar, a la població, les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L’eina ja s’ha aplicat en situacions reals.

La propera prova del sistema d’alertes està prevista per al 14 de setembre a les comarques del Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme i Baix Llobregat. Amb l’objectiu de fer un millor seguiment i valoració de la prova, aquest territori es dividirà en quatre sectors, els quals rebran el missatge en l’horari següent:

  • 10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet
  • 11 h: Barcelona
  • 12 h: Vallès Occidental
  • 13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat

La prova comportarà que tots els telèfons mòbils sonin i vibrin simultàniament, malgrat que estiguin en silenci,

Més informació

A la web Alertes de protecció civil podeu consultar la informació sobre la realització de les proves i de la campanya, amb el material divulgatiu i instruccions de configuració del mòbil.​

​Per valorar la prova s’ha previst una enquesta per informar si s’ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el funcionament correcte del sistema.​​